Управителят на болницата в Карлово се качи да шофира линейка на Спешна

...
Управителят на болницата в Карлово се качи да шофира линейка на Спешна
Коментари Харесай

Управител на болница подкара линейка, за да помогне на пострадала

Управителят на болничното заведение в Карлово се качи да шофира линейка на Спешна помощ, с цел да помогне на пострадала жена. В същото време в града е нямало свободен екип, който да се отзове на сигнала.

На телефон 112 постъпва сигнал за блъсната стара жена на една от оживените улици в Карлово. В този миг единствената кола за спешна помощ, която може да стигне до нея, няма водач, твърди шефът на болничното заведение в Карлово. 

 
Помолиха да спомагам с водач, защото нямаха свободни екипи в същия миг, само че защото и моите водачи бяха задоволително заети от човешка позиция се качих аз.
доктор Обрейко Обрейков, шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " Карлово

В този миг другите два незабавни екипа са на други адреси с пациенти. „ Другите екипа са били на тежко ПТП и на сърдечно болен. В цяла България е известно, че екипите на ЦСМ са недостъчни освен за нашия район, за район Пловдив. За безусловно всеки град, защото имаме доста позвънявания. Просто те не могат да смогват “, сподели още доктор Обрейков.  

От Центъра за незабавна помощ в Карлово също потвърдиха, че не са имали свободен екип. 

„ Управителят на карловската болница е невролог по компетентност. Преди това е работил четири години в незабавната помощ. Той е прегледал блъснатата жена на място и я е транспортирал с колата за спешна помощ до болничното заведение. Жената е с охлузвания и е освободена за лекуване вкъщи “, описа сестра от Карлово.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР